Programma


Pittig Lievegem

 

Beke, Lovendegem, Oostwinkel, Ronsele, Vinderhoute, Waarschoot en Zomergem zijn zeven parels die vanaf 1 januari volgend jaar één gemeente vormen.

Met Pit voor Lievegem schreven we met Groen Lievegem een zeer ambitieus én uitvoerbaar programma voor die nieuwe gemeente. Het doel van dit programma is niet enkel het bestuur één te maken. We willen Lievegem op de kaart zetten als groene en sociale gemeente. We zorgen er voor zorg dicht bij de je thuis. Hier in Lievegem moet je gerust kunnen fietsen door aangename straten. Onze kinderen moeten veilig naar school. We zorgen voor bruisende kernen waar het goed wonen is en waar je je boodschappen kan doen. We besparen op het politieke apparaat van onze gemeente. We doen dit om te kunnen investeren in onze gemeenten.

Politieke partijen mogen niet de pretentie hebben de waarheid in pacht te hebben. Integendeel, we willen bouwen aan Lievegem met jou, de inwoner van Lievegem. Of je nu rijk bent of niet. Ondernemer of in loondienst. Actief in een vereniging of niet. We bouwen samen aan Lievegem.

Deze tekst dient ook om met andere partijen in gesprek te gaan. We willen met Groen de klassieke tegenstellingen tussen meerderheid en oppositie overstijgen. We weten wat je als inwoner van Lievegem verwacht: samenwerkende politici.

 

Download het volledig programma