10 miljoen bomen VERKIEZINGSPOSTERS WORDEN WEER BOMEN... Groen Zomergem doet mee

12 Oktober 2012

10 miljoen bomen VERKIEZINGSPOSTERS WORDEN WEER BOMEN... Groen Zomergem doet mee

Bos+, dat zich inzet om 10 miljoen bomen te kunnen aanplanten deed deze oproep aan alle politici: "Ons landschap staat dezer dagen vol met verkiezingsaffiches. Begrijpelijk, maar dat heeft uiteraard heel wat bomen en energie gekost.

Een boom kan niet aan uw mouw trekken. Net zoals de natuur geen stem kan uitbrengen volgende week. Daarom kruip ik even in de schors van een boom om u een vriendelijk verzoek te doen.

Was ik een boom in Vlaanderen, dan ging ik in staking. Veel te weinig personeel voor veel te veel werk, ik stop ermee. Het is altijd allemaal maar evident? Wel, ík hou mijn huidmondjes gesloten vandaag, zie maar dat je zelf aan je zuurstof en je zuivere lucht geraakt. En vraag je CO2-opslag maar aan al dat beton dat jullie voor ons in de plaats zetten. Papier voor al je drukwerk? Op mijn vezels hoef je niet te rekenen vandaag; beitel maar een stenen tafel, zoals Mozes. En o ja, ook voor een tafel en een stoel hoef je deze keer niet bij mij aan te kloppen.

Geef toe, het zou niet onterecht zijn...

Ik ga u geen beloftes vragen. Eerder directe daadkracht . Via onze 10 Miljoen Bomen-campagne planten wij bossen aan. Op deze website vindt u meer info. Met €2500 kunnen wij 1 hectare nieuw bos aanplanten. Indien u een bijdrage levert, kunnen wij aan de slag. U bent zelfs meer dan welkom om zelf die boompjes te planten."

Groen Zomergem gaat hier met plezier op in.

We hopen van de andere Zomergemse partijen hetzelfde. Doen!