Actie Groen, WGB en sp.a-plus rond verkoop Rattenkasteel

13 Januari 2014

Actie Groen, WGB en sp.a-plus rond verkoop Rattenkasteel

De verkoop van de Priorij, in de volksmond het Rattenkasteel, toont dat een bestuur van liberalen en christen-democraten geen moer geeft om erfgoed. Dat leren Groen, WGB en sp.a-plus uit de saga rond de Priorij, het belangrijkste stuk erfgoed van onze gemeente. Op 15 januari wordt het openbaar verkocht. De drie partijen kondigen via een overlijdensbericht een ludieke actie aan op het moment van de openbare verkoop. De partijen zien met lede ogen toe hoe een potentiële trekpleister voor het Meetjesland wordt verkocht als platte begrotingstruc om de gemeentekas te spijzen."Al maanden pleiten de progressieve partijen Groen, WGB en sp.a-plus om het belangrijkste stuk erfgoed van Waarschoot, niet zomaar, onvoorwaardelijk, in privéhanden te geven", zegt fractieleider van sp.a-plus Jurgen Blomme.

'Men heeft vlug vlug de beslissing genomen het gebouw te verkopen om de begroting sluitend te maken. De €500.000 gemeenschapsgeld die al in het gebouw werd gepompt, wordt nu, zonder enige garantie voor de andere burgers, cadeau gedaan aan de eventuele koper", meent fractieleider van WGB Ellen Coppens.  

"We hopen van harte dat het gebouw niet verkocht geraakt, zodat het bestuur op zoek moet naar een échte oplossing voor de Priorij. Het kan daarvoor vertrekken vanuit de suggesties die we vanuit Groen deden," vult Groen-voorzitter Peter Cousaert aan.

Ludieke actie

Een rouwbericht van Groen, WGB en sp.a-plus viel de voorbije dagen in alle Waarschootse bussen. De partijen roepen alle inwoners van Waarschoot op aanwezig te zijn op het moment van de openbare verkoop, op woensdag 15 januari 2014 om 17u in de Mouterij in Waarschoot. Daar zal ook nog een ultieme actie worden gevoerd door een groep vertegenwoordigers van de drie partijen, getooid met rattenmaskers. Een rapper vertolkt de stem van de Priorij. In een afscheidsrede beklaagt de Priorij zich over hoe zij door de meerderheidspartijen van Waarschoot werd en wordt behandeld (zie overlijdensbericht in de bijlage).

 

Contact:

Peter Cousaert, voorzitter Groen: 0477 70 56 89, [email protected]