Bestuur gaat in op eis Groen, maar maakt nieuwe bizarre regel

01 April 2015

Na verschillende acties van Groen schaft het gemeentebestuur de €1-regel van het recyclagepark af. De toegang tot het recyclagepark wordt dus opnieuw gratis. "Onze acties werkten. Tegelijk voert het bestuur wel een bizarre nieuwe regel in en blijven nog twee andere eisen overeind", zegt Peter Cousaert, voorzitter van Groen Waarschoot. Dat mensen niet meer moeten betalen voor hun toegang tot het recyclagepark is een eis die Groen formuleerde. Onze verschillende acties hebben effect gehad. Actie voeren werkt!Absurd

Het bestuur voert wel meteen een bizarre regel in: ook om gratis fracties binnen te brengen moet men een knoopknipkaart bij hebben. Er wordt niet geknipt, maar gebruikers van het recyclagepark worden toch weer op kosten gejaagd. Zelfs als men niet van plan is ooit een betalende fractie binnen te brengen. "Waarschoot is vandaag absurdistan" zegt Peter Cousaert. Dit willen we op staande voet opnieuw afgeschaft zien.

Nog aanpassingen nodig

Er blijven voor Groen nog twee belangrijke punten over die we geregeld willen zien. We willen een verrekening van de extra inkomsten die de gemeente krijgt in de algemene gemeentebelasting, die vandaag veel te hoog is. Daarnaast vragen we ook sociale correcties. 

[email protected], 0477 70 56 89