Burger is geen melkkoe. Groen wil aanpassing beleid recyclagepark

01 April 2015

Burger is geen melkkoe. Groen wil aanpassing beleid recyclagepark

"Groen is voor het principe dat de vervuiler betaalt, maar in Waarschoot draait dit uit op een  doorzichtige belastingsverhoging", zegt voorzitter van Groen Waarschoot, Peter Cousaert. Groen wil andere, maar niet nog méér belastingen. Voor CD&V en Open VLD zijn de burgers melkkoeien. Daarom voeren we actie tegen dit beleid op 26 april. 

 

Aanpassingen

Groen wil in dit dossier drie concrete aanpassingen op korte termijn: 

1. Elke extra euro die het bestuur haalt uit het recyclagepark moet het gebruiken voor een verlaging van de algemene gemeentebelasting. Op het einde van het jaar berekent de gemeente de extra inkomsten en laat het deze terugvloeien naar de bevolking door een verlaging van de algemene gemeentebelasting (vandaag torenhoog op €149)

2. We willen dat het bestuur de €1-regeling onmiddellijk stopzet. Als je het containerpark betreedt moet je €1 betalen, ook als je een gratis fractie binnen brengt. We willen deze regeling zo snel mogelijk afgeschaft zien.

3. We willen sociale correcties voor mensen die het moeilijk hebben. De gemeente moet één gratis kaart geven aan mensen die het financieel niet breed hebben. We willen nog meer opleidingen voor composteren voor iedereen. De gemeente stapt actief naar mensen die het financieel moeilijk hebben.

 

Actie

We starten onze actie op 26 april om 9u00 aan het recyclagepark van Waarschoot om dit beleid aan te klagen. We zullen vergezeld zijn van een verklede koe. We delen pamfletten uit aan bezoekers van het recyclagepark. Nadien zetten we onze weg verder door Waarschoot.