CD&V en Open VLD tasten grenzen leefbaarheid af

21 April 2016

CD&V en Open VLD tasten grenzen leefbaarheid af

Al in 2013 zei Groen Waarschoot: "Het bestuur neemt de ene na de andere beslissing die nefast is voor de open ruimte." Na tal van verkavelingen beslist het bestuur nu een bouwvergunning te geven aan Bpost om een distributiecentrum onder te brengen in de oude gebouwen van Creve Drinks. "Jobs, jobs, jobs" roept het bestuur. Wij maken ons vooral zorgen over de impact van deze vrachtwagenintensieve activiteiten op onze gemeente.   Geen probleem meent het bestuur: "We leggen een nieuwe weg tussen het Jagerpad en de N9". "Deze weg zal dwars door een groenzone lopen. Hemeltergend", zegt Peter Cousaert, voorzitter van Groen Waarschoot. "Daarbij komt nog dat het bestuur het bedrijf van een kleinschalige landbouwer kapot dreigt te maken, omdat er wellicht een weg komt tussen zijn bedrijf en zijn landerijen."

 

Historische fout

 

Samen met de verdere uitbouw van het bedrijventerrein, wordt de druk op de buurt en het dorp heel groot. Een bedrijventerrein in de kern van de gemeente was al een historische fout. Men stoot nogmaals tegen dezelfde steen en zal de problemen vergroten.

 

Daarenboven stellen we vast dat indertijd op een dubieuze manier een uitzondering werd gemaakt voor een groot gebouw voor Creve Drinks. Het is het grootste bedrijf in de KMO-zone en week stevig af van de voorschriften die de gemeente bepaalde. We kennen intussen ook min of meer de achtergrond van die beslissing. Groen verwachtte dat het bestuur ook met deze fout uit het verleden komaf wilde maken.

 

Welke jobs?

 

Ook van het argument dat er veel jobs bijkomen is Groen niet onder de indruk. Het gaat hier over een andere locatie voor een bestaand distributiecentrum, niet over een nieuw distributiecentrum met nieuwe jobs. Het bestuur maakt zichzelf iets wijs.

 

Is Groen tegen bedrijvigheid? Absoluut niet. We hadden in ons verkiezingsprogramma zelfs een stevig luik over ondernemen dat jammer genoeg maar beperkt is overgenomen in het bestuursakkoord van Open VLD en CD&V.