Groen geeft bestuur ambitieus én haalbaar klimaatplan

30 Januari 2016

Groen geeft bestuur ambitieus én haalbaar klimaatplan

Waarschoot wilpositieve

"Groen de krachten in Waarschoot bundelen en doeners samenbrengen rond klimaat", zei voorzitter Peter Cousaert op hun afgelopen nieuwjaarsdrink (29/01). Groen presenteerde haar klimaatplan, waarin ze maar liefst 30 acties formuleert. "Onze voorstellen zijn goed voor leefmilieu, klimaat én portemonnee, en draaien rond energie, mobiliteit, economie en voeding. Het is ons nieuwjaarscadeau aan het gemeentebestuur."

 

We wensen een platform met 50 mensen dat met het plan van Groen aan de slag gaat. In deze W50 (Waarschootse 50) willen we geëngageerde burgers en ondernemers, middenveld en leden van meerderheid en oppositie samenbrengen. De overheid moet een samenwerkende overheid zijn. 2016 moet op dat vlak voor een kentering zorgen, weg van de klassieke politiek. 

 

Een belangrijke sleutel ligt bij burgemeester. Ze staatop de rem om de burgemeestersconvenant te tekenen. Dit is een bindend document waardoor het bestuur binnen het jaar zelf met een plan moet komen. Het bestuur heeft vandaag al een schepen die concreet werk verricht op het terrein van klimaat. Daarvoor zijn we hem dankbaar. Maar het is te weinig en het is teveel vanuit de ivoren toren van een college.

 

Het volledig plan kan u via onderstaande link nalezen.

 

BIJLAGEN:
20150129_klimaatplanwaarschootdef.pdf