Groen op eigen kracht naar kiezer in Waarschoot

02 Juli 2012

Groen op eigen kracht naar kiezer in Waarschoot

Groen Waarschoot gaat op eigen kracht naar de gemeenteraadsverkiezingen. Met twee nieuwe gezichten in de Waarschootse politiek en heel wat vernieuwende ideeën vormen we het positieve alternatief. Groen wil werken aan een sociale, klantvriendelijke en groene gemeente.  "Na de breuk met de sp.a hebben we ons moeten herorganiseren," zegt Francisca Vandekerckhove. "We hebben op twee weken tijd de trein opnieuw op de sporen gekregen en kunnen nu volop naar de gemeenteraadsverkiezingen toe. We hebben in moeilijke omstandigheden daadkracht en veerkracht getoond." Omdat Groen in Waarschoot nodig is. 

 

Sterk duo

Met Francisca Vandekerckhove als lijsttrekker en Guy Bral op de tweede plaats hebben we een sterk duo waarmee we in eerste instantie de klassieke Waarschootse partijen in Waarschoot in de richting van andere oplossingen willen bewegen. 

Maandag 25 juni werden zij door de leden verkozen met eenparigheid van stemmen. Ze kregen de steun om de komende maanden in gesprek te gaan met de inwoners van Waarschoot om hen van ons programma te overtuigen. 

 

Programma

Het programma is intussen ook helemaal af. We hebben een toekomstgericht project waarmee we meer schwung in de Waarschootse politiek kunnen krijgen. We hebben slimme oplossingen als vervanging van de vaak vastgeroeste ideeën van het huidige bestuur.

Groen heeft de voorbije maanden goed geluisterd naar de inwoners van Waarschoot en de gemeente grondig geanalyseerd. Vanuit een wil tot verandering kwamen we tot een programma met ambitie.

Groen Waarschoot heeft vier speerpunten:

- Een verkeersveiliger Waarschoot op maat van de voetgangers en fietser;

- Dringende aanpak van het wateroverlastprobleem in de buurt Akkerstraat, Bellebargie, Oostmoer;

- De gemeente werkt samen met haar inwoners: meer mogelijkheden voor inspraak en wijkcomités;

 - Een stevige aanpak van (kinder)armoede in onze gemeente.

 

Het volledige en geconcretiseerde programma vindt u op onze website www.groenwaarschoot.be.

 

Contact:

Francisca Vandekerckhove

[email protected]