Groen Waarschoot niet monddood. Voorzitter Peter Cousaert buiten vervolging

21 Januari 2016

Groen Waarschoot niet monddood. Voorzitter Peter Cousaert buiten vervolging

Gisteren werd de klacht voor laster en eerroof van OCMW-voorzitter Christine Claeys tegen Groen Waarschoot-voorzitter Peter Cousaert afgesloten omwille van verjaring. De klacht werd te laat ingediend. "Ik had wel liever een uitspraak ten gronde" zegt Peter Cousaert "want de onderzoeksrechter vond geen enkel element dat er op wees dat ik de OCMW-voorzitter van corruptie beschuldigde en het Openbaar Ministerie vroeg de buitenvervolgingstelling." Van bij het begin wisten we dat de klacht kant noch wal raakte en bedoeld was om Groen monddood te maken.  Verwondering

 

"Ik verwonderde me over de klacht." zegt Peter Cousaert. We hebben kritiek gegeven omdat een kwetsbare persoon een korter, bedenkelijk huurcontract kreeg voorgeschoteld door het OCMW. Dat huis wilde het OCMW verkopen. Het contract eindigde net op het moment dat de aanpalende verkaveling van start ging. "We hebben wel opklaring gevraagd aan de OCMW-voorzitter, maar het woord corruptie werd in mijn mond gelegd. Ik heb het niet gedacht, laat staan uitgesproken of geschreven. Asociaal beleid, dat wel."

 

"We vinden het erg dat justitie zich hier mee moet bezig houden. Er was onderzoek door de gerechtelijke politie, onderzoeksrechter, openbaar ministerie en de raadkamer. Justitie staat voor vele uitdagingen. Serieuze zaken bleven daardoor liggen."

 

Liever samenwerken

 

We kunnen tevreden zijn over drie jaar oppositie met Groen in Waarschoot. We hebben al vaak constructieve voorstellen gedaan: belastingverlagingen, een goed beleid op het recyclagepark en we schreven een project voor kwetsbare jongeren. Dat heet positief en constructief oppositiewerk. We reiken de CD&V de hand en willen niets liever dan samenwerken.

 

Toch zullen we in gelijkaardige dossiers ook in de toekomst onze kritische rol blijven spelen. Iemand moet het doen.

BIJLAGEN:
20160121092132198.pdf