Groen Waarschoot voert actie voor groene sociale tax shift

11 Mei 2015

Groen Waarschoot voert actie voor groene sociale tax shift

voerde actievoor

Op 9 mei  Groen Waarschoot in het centrum van Waarschoot  de tax shift. Onder de titel 'Voel de tax shift' laten ze burgers de zware lasten op arbeid en die op milieuvervuiling en de grootste vermogens letterlijk dragen. Wat weegt het zwaarst? De belastingen op arbeid wegen vandaag zes keer meer dan op milieuvervuiling of inkomsten uit vermogen.

Peter Cousaert, voorzitter van Groen Waarschoot: "Dat is de wereld op zijn kop. Groen wil een groene en sociale tax shift om zo de belastingen te verschuiven naar vervuilers en de grootste vermogens. Voor een gezin met twee kinderen betekent de tax shift van Groen tot 2700 euro minder belastingen per jaar."

Dat doen we door de belastingen op arbeid te verlagen. Zo houden werknemers meer loon over, wordt arbeid een stuk goedkoper voor de werkgever en creëren we heel wat nieuwe jobs. De grootste vermogens, boven 1 miljoen euro, dragen eerlijk bij en we stoppen de subsidies voor vervuilende activiteiten, die onze lucht en water ongezond maken en het klimaat doen opwarmen.