Groen wil jongeren in gemeenteraad

11 September 2018

Groen wil jongeren in gemeenteraad

“We maken een duidelijke keuze. Met maar liefst elf twintigers op onze lijst, trekken we voluit de kaart van de jongeren”, zegt Peter Cousaert, lijsttrekker van Groen Lievegem. “Met meer jongeren in de gemeenteraad zorgen we ervoor dat de jeugd er ook echt in vertegenwoordigd wordt."

Onze jongeren nemen vaak ook nu al engagementen op in de dansschool, jeugdbewegingen of op hun school. Van die jongeren staan er ook vijf in de top tien, wat de kans groot maakt dat er ook een jongere voor Groen in de gemeenteraad kan zetelen.

Op plaats 3 is dat Wout Bonroy uit Zomergem, die leiding geeft in de Scouts van Waarschoot en zich regelmatig van zijn lenigste kant laat zien in de turnclub.

Timon Hogenaar uit Lovendegem staat op 4 en is heel actief binnen Jong Groen nationaal. Hij is medeoprichter van de eerste Lievegemse vereniging: De Ronde Tafel, een gezelschapspellenclub.

Op 5 vinden we Anna Meire die sinds kort werkt als verpleegkundige in AZ Alma en dansles geeft aan kinderen en jongeren in Motion, de dansclub van Waarschoot.

Op 6 staat Ferre Windey, die sinds jaren leiding geeft in de KSA van Zomergem en lange tijd studentenvertegenwoordiger was.

Op 7 Jamesson Canoot, die tot voor een paar maanden leiding gaf bij de Chiro.

Silke Eloot staat op 13, zij heeft gewerkt als vrijwillig huiswerkbegeleider en met kinderen met een beperking.

Jessica Vermeire vinden we op 17, als opbouwwerkster voor Groen ondersteunt ze de Meetjeslandse afdelingen van Groen.

Anke Bral is actief als monitor bij Speelpleinwerking Zomergem en staat op plaats 19.

Jari Rijckaert staat op plaats 22 is student architectuur en is geïnteresseerd in de thema’s cultuur, urbanisatie en wonen. Hij is ook gekend als fervent skater.

Celine De Vuser staat op 23, is jeugdcoach bij KFAC Waarschoot en was tot vorig seizoen actief bij de damesclub van KFAC.

Stijn Hoef die op plaats 27 staat, is actief bij de Scouts van Waarschoot.