Groene Pluim voor Drukkerij Martens

26 September 2016

Op haar jaarlijkse nazomerse barbecue reikte Groen Waarschoot voor de tweede maal een Groene Pluim uit aan een individu of vereniging die zich inzet voor het sociale of het milieu. Drukkerij Martens mocht dit jaar het kleinood ontvangen. "We zijn echt zeer vereerd met deze erkenning", zegt mede-eigenaar Dirk Martens van de drukkerij. "De reden voor deze erkenning ligt voor onze partij in de inspanningen die Drukkerij Martens de voorbij jaren deed om haar bedrijfsvoering te verduurzamen", zegt Peter Cousaert, voorzitter van Groen Waarschoot. "We onderstrepen hiermee ook het belang dat we hechten aan lokale economie."Stevige investeringen

"We evolueerden naar een drukkerij waarvan alle hulpstoffen gerecycleerd worden en we zo goed als geen afval produceren. Dit is vooral gebeurd door ons machinepark te moderniseren. Dat vroeg de voorbij jaren stevige investeringen. Door de verminderde afvalverwerkingskosten realiseren we op termijn bovendien een besparing," vult Martens aan.

Nationaal ondervoorzitter Jeremie Vaneeckhout, die de prijs mee uitreikte legt de link naar de nationale politiek: "Het toont ook dat doeners de hand aan de ploeg slaan en een bijdrage leveren aan het bereiken van klimaatdoelstellingen, waar onze regeringen kibbelen wie nu welke inspanning moeten leveren." 

Dirk Martens ontving een monoprint gemaakt door Trees Verborgh. De monoprint is gebaseerd op een foto van de drukkerij uit de 19de eeuw, toen die nog gelegen was in de Stationsstraat. De foto dateert van net voor de overname van de drukkerij door de familie Martens in 1852. 

 

v.l.n.r.: lokaal voorzitter Peter Cousaert, Dirk Martens, nationaal ondervoorzitter Jeremie Vaneeckhout