Lut Van der Spurt

Lut Van der Spurt

Gemeenteraadslid Lovendegem

Engagement en daadkracht zijn de eigenschappen die haar het meest typeren, en het inzicht dat elk individu zich definieert aan de hand van zijn verschillende relaties tot anderen. Lut wil vooral zelf actief en creatief zijn, en geen tijd verliezen in eindeloos vergaderen. Fietsen, wandelen, yoga, dans, bloemschikken, muziek, tuinieren, vrouwenrechten en reizen zijn haar favoriete bezigheden. Zij is jarenlang lid geweest van de Sportraad en is tijdens de kantooruren ook vakbondsafgevaardigde, waardoor zij op een rijke ervaring kan steunen voor de dossiers die thans de revue passeren. Daarnaast maakt zij graag tijd vrij voor bezinning, natuurbeleving en gewoon genieten van het moment.

Lut was tot voor kort lid van de OCMW-raad, maar heeft nu de groene fakkel overgenomen in de gemeenteraad. Inhoudelijk worden de accenten daar anders gelegd, maar als oppositie blijft zij er voor onze fractie op toezien dat in de Raadszaal het groene gedachtegoed niet in de onderste la verdwijnt.

Er liggen voor het gemeentebestuur namelijk een aantal grote dossiers op tafel: het nieuwe gemeenschapscentrum, de nieuwe sportfaciliteiten, een nieuwe school in Vinderhoute, een nieuw rusthuis langs de N9, de verkavelingswoede…. Met slechts één groen gemeenteraadslid is Lut onze beste garantie dat deze projecten worden uitgevoerd zonder dat het ecologische aspect ervan uit het oog wordt verloren. Daarvoor zal zij graag buiten de opgelegde kaders denken. Daar liggen namelijk vaak de beste oplossingen.