27 Januari 2019

10.55u -
11.25u

Met lijn 58 naar de klimaatmars ‘Claim The Climate’

Station Waarschoot , Stationsplein 10, 9950 Lievegem

Ik doe mee!

“Als de regeringen zich afvragen waar het draagvlak voor klimaatactie is, dan gaan we dat zondag tonen op de klimaatmars in Brussel” zegt Jonas Deilgat van Jong Groen Eeklo. “Daarom namen we met Jong Groen Eeklo het initiatief om met zoveel mogelijk naar Brussel te gaan om ons ongenoegen over het falend klimaatbeleid te uiten en te tonen dat het anders kan.”

“Groen Eeklo, Jong Groen Lievegem, Groen Lievegem en Groen Evergem scharen zich vol achter dit initiatief”, zegt Wout Bonroy, gemeenteraadslid voor Groen in Lievegem. “De ministers laten het na om een doortastend antwoord op de klimaatproblemen te geven. Blijvend druk uitoefenen op onze politici blijft dus meer dan nodig.”

“Op 2 december waren zo'n 75.000 mensen aanwezig op de grootste klimaatmars ooit in België om een gepast antwoord te eisen op de huidige klimaatcrisis. Dit is een generatie die het beu is dat politici laks omgaan met iets dat op de agenda staat als “top prioritair”. Het wordt tijd dat de beloofde doelstellingen worden omgezet in daden. Ons land haalt er geen één. Het systeem moet dus veranderen want “het kan anders”, zegt Naan Colman, voorzitter van Groen Evergem.

Ook mensen die liever niet onder de Groen en Jong Groen-vlag willen meelopen, roepen we op om deel te nemen aan ‘Claim The Climate’.

Opstappen in Eeklo
- 10u50: afspraak aan het station van Eeklo. Vertrek om 11u11;
- 10u55: afspraak aan het station van Waarschoot. Vertrek om 11u15;
- 11u00: afspraak aan het station van Sleidinge. Vertrek om 11u20;
- 11u05: afspraak aan het station van Evergem. Vertrek om 11u24.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.