Onveiligheid voor zwakke weggebruiker alweer groter

13 September 2015

Onveiligheid voor zwakke weggebruiker alweer groter

Onder het mom van het verbeteren van trage wegen wordt de weg tussen Renning en De Lieve verbreed en opengesteld voor auto's. Het is een bizar plan van het gemeentebestuur van Waarschoot dat Groen het liefst zo snel opgeborgen ziet,  want het vergroot de verkeersonveiligheid voor de zwakke weggebruiker. "Dit kan toch alleen in Waarschoot", zegt Peter Cousaert, voorzitter van Groen Waarschoot. "Het cadeau aan Terbeke maakt het plan helemaal over de top."

 

Veiligheid onder druk

 

De gemeente koopt grond aan ter hoogte van de weg tussen Renning en De Lieve, waar nu een fiets- en wandelpad ligt. Op zich een goed idee, als het bestuur daarmee de trage weg vrijwaart. Jammer genoeg offert men dit meteen op als toegangsweg voor een parking van Ter Beke. Men doet dit omdat de toegang onder de brug van de N9 (Leeuw van Vlaanderenlaan) over de Lieve aan Ter Beke sinds enige tijd is afgesloten. Waarschotenaren doen dus een financieel cadeau aan Terbeke. 

 

De burgemeester gaf tijdens de gemeenteraadszitting zelf toe dat dit stukje trage weg een veilige doorgangsweg is voor fietsers en wandelaars tussen bijvoorbeeld De Leest en Beke.

 

Afleidingsmanoeuvre

 

Op de zitting van de gemeenteraad komt de meerderheid met nieuwe informatie na kritiek van de oppositie. Volgens de bevoegde schepen zouden auto's misschien toch nog onder de brug kunnen. Helaas klonk dit meer als een argument om de discussie te smoren dan een echte optie. Niet minder dan een afleidingsmanoeuvre dus.

 

We volgen dit dossier met de nodige argwaan op.