Peter Cousaert lijstduwer Groen Waarschoot

24 Augustus 2012

Peter Cousaert lijstduwer Groen Waarschoot

Peter Cousaert duwt de lijst van Groen Waarschoot. Hij gaat daarmee in op de vraag van het partijbestuur. Zijn plaats op de lijst staat symbool voor de rol die hij speelt binnen Groen Waarschoot. Toen Peter Cousaert zich anderhalf jaar geleden bij Groen aansloot stond de afdeling nog in haar kinderschoenen. Er waren slechts twee leden, geen bestuur en er geen echte visie over welke richting het met de Waarschootse afdeling uit moest. Cousaert tekende plannen uit en ging op zoek naar mensen die het ecologische en sociale gedachtegoed mee vorm konden geven en uitdragen.Sindsdien werkt een enthousiaste en hechte groep aan een stevige werking en werd met Francisca Vandekerckhove een sterke lijsttrekker gevonden. Het ledenaantal werd substantieel opgetrokken, er werden genuanceerde standpunten ingenomen over belangrijke dossiers (gemeentesecretaris, wateroverlast, bedrijventerrein..) en er werd een stevig programma uitgewerkt waarmee Groen het positieve alternatief voor een vastgeroeste politiek wil zijn.

"Ik probeer de koppen in dezelfde richting te krijgen, door structuur te brengen in de enthousiaste ideeën die blijven opborrelen," zegt Cousaert. "Dit wordt door mijn collega's erkend. Ik voel me heel vereerd met de vraag om de rol van lijstduwer op te nemen op de lijst. Ik mag een sterke groep vooruit stuwen."

Hoewel hij nieuw is in de Waarschootse politiek, heeft hij wel al heel wat (lokale) politieke ervaring. Hij werkt al enkele jaren bij de belangenorganisatie van Vlaamse steden en gemeenten. Hij is er expert werkgelegenheid, sociaal beleid en OCMW- werking. Zijn sterke kanten: politieke analyse en een grondige dossierkennis.

Meer info

Peter Cousaert

[email protected]

0477 70 56 89