Red Rijversdreef: goede respons

09 Oktober 2012

Red Rijversdreef: goede respons

De oproep van Groen Zomergem om de Rijversdreef te kunnen behouden in haar oorspronkelijke staat (5m breed) heeft succes gehad. Die dreef zou nu mogen versmald worden naar 1, 60 m, volgens een uitspraak bij de vrederechter.Daar kan momenteel geen fiets met kinderaanhangwagentje meer door, geen paard met karretje..... Daar deden zich de voorbije weken ook al verschillende ongevallen voor met fietsers.

17 Mensen hebben schriftelijk gereageerd en bevestigen dat de Rijversdreef reeds meer dan 40 jaar altijd  5 m breed was en opengesteld was en publiek toegankelijk: er werden mountainbikeroutes door de Rijversdreef georganiseerd, de 'brede 'Rijversdreef was  in de vorige eeuw al opgenomen in een wandelroute, de aangeplante populieren spreken voor zich.....

Een tiental mensen willen dit zelfs bij de vrederechter persoonlijk  gaan getuigen.

37 mensen uit de onmiddellijke omgeving tekenden een petitie voor het behoud van de Rijversdreef.

Alle documenten zijn via de gemeente bij de advocaat terecht gekomen, die de zaak voor de gemeente bepleit.

Wij hopen dat de gemeente nu een sterk genoeg dossier heeft, zodat de mooiste dreef van Zomergem ? De Rijversdreef- kan behouden blijven voor de toekomst.

De toekomst van elke Zomergemnaar.

In een tijd waar open ruimte en natuur worden gekoesterd, gaan wij toch niet toelaten dat zulke mooie weg gedeeltelijk zou verdwijnen?