Rwanda-avond Noord-Zuid LoWaZoNe

05 September 2016

Rwanda-avond Noord-Zuid LoWaZoNe

RWANDA AVOND IN ZOMERGEM  LoWaZoNe & Wereldwinkel Zomergem organiseren: Rwanda avond 

Meer dan 20 jaar geleden werd een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Afrika geschreven: in Rwanda brak een volkerenmoord uit. LoWaZoNe'rs Jeroen Janssen en Luk Verbeke leefden in het land toen de genocide startte op 7 april 1994. Zij komen op 9 september naar Zomergem en brengen hun getuigenis van deze vreselijke periode.

INKOM € 3 (inclusief welkomstdrankje)

Jeroen Jannsen is de auteur van de grafische verhalen Abadaringi en Doel, maar ook van heel andere werken, zoals Bakamé. Hij geeft tekst en uitleg bij de aangrijpende én inspirerende verhalen die in zijn laatste boek Abadaringi getekend en verteld zijn. 
Jeroen woonde lange tijd in Zomergem en Waarschoot

Luk Verbeke is al bijna 40 jaar werkzaam in en rond Afrika waar hij zowel de huidige Democratische Republiek Congo als Rwanda en Senegal zijn thuislanden kan noemen. Luk woont nu in Merendree maar is nog steeds professioneel actief in DRC.

Muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jaques Sayiba, die zichzelf begeleidt op zijn gitaar. Hij zingt zowel chansons van de grote Rwandese singers-songwriters, als eigen composities van het schoolorkest van de Ecole d'Art "Feu Vert".

De Rwanda avond gaat door op 9 september, 20u00, in gemeenschapscentrum 't Schaapstuk, Luitenant Dobbelaerestraat 14C, Zomergem.

Inschrijven is gewenst en kan hier