Schauwbroekskenswegel

20 November 2010

Schauwbroekskenswegel

Op de gemeenteraad van 18 november 2010 zorgden CD&V en schepen Batsleer er voor dat de verlegging van de Schauwbroekskenswegel niet werd goedgekeurd. Ze verlenen daardoor geen steun aan een wegel die zorgt voor- een veiliger fietsverbinding (een alternatief voor de drukke fietspadloze Azaleastraat)

- een ontsluiting van het pad langs het Schipdonkkanaal zodat recreanten vandaaruit naar het dorp, de horeca, de winkels kunnen geleid worden.

Zo stemmen ze dus kansen weg op de uitbreiding van een veilig fietsnetwerk en geven ze geen steun aan de Zomergemse horeca en kleinhandel.

 

De aangehaalde argumenten zijn ook raar: er zijn nog andere wegels en wegen die uitkomen op een straat waarna die laatste moet worden overgestoken: gaan we die dan ook allemaal sluiten?

Een lichtpunt, afsluiting en zebrapad kunnen veel oplossen.

 

De wegel is nochtans een bestaande, niet afgesloten wegel. Door de verkaveling die aangelegd wordt, is het belangrijk hem open te houden.

 

We hopen dan ook dat er hoedanook een oplossing kan gevonden worden.

Een doorgang door de weide hoort eventueel tot de mogelijkheden. In andere landen zijn er daar meer dan voldoende voorbeelden van. Er bestaan ook heel wat systemen waardoor de hekken vanzelf weer sluiten.

Een andere mogelijkheid is een wegel rondom de weide.

 

Intussen moeten we maar blijven fietsen in onveilige omstandigheden op een straat waar er enkel in een fietssuggestiestrook is voorzien. Door de toegenomen bewoning is het daar drukker en wordt er op die fietssuggestiestroken geparkeerd.