Trage wegen voor recreatie en veiliger verkeer

04 Juli 2018

Trage wegen voor recreatie en veiliger verkeer

Op zondag 1 juli organiseerde Groen Lievegem een actie voor het heropenen van meer trage wegen in de deelgemeenten. “Meer trage wegen, daar willen we in Lievegem in investeren. We zorgen zo voor verbindingen waar geen gemotoriseerde voertuigen komen en geven dus alle ruimte aan fietsers en wandelaars”, zegt Peter Cousaert, lijsttrekker voor Groen Lievegem.

Recreatie, veiligheid en verbinding tussen kernen

 

Ivan Van Laere, verwoed wandelaar en gebruiker van trage wegen, vult aan: “Trage wegen hebben voor ons een dubbel doel: meer mensen laten genieten van onze mooie omgeving en open ruimte, én onder meer onze kinderen veiliger te laten fietsen.  We kunnen onze Lievegemse dorpskernen verbinden via deze trage wegen.”

 

Er zijn grote verschillen tussen de huidige gemeenten van Lievegem. In Lovendegem werd het meest gedaan. In Waarschoot werd wel een plan gemaakt, waar we ook zelf aan meewerkten. Maar op het verbeteren van twee trage wegen na, werd eigenlijk weinig gedaan. Ook in Zomergem is nog heel wat werk. Daar werd zelfs een trage weg gesloten.

 

Concrete voorstellen

 

Groen voerde vandaag actie in Waarschoot aan Hovingen, waar een mooie verbinding kan worden gemaakt met de Molenstraat. Dit zou er kunnen voor zorgen dat fietsende kinderen het gevaarlijke punt van de Molenstraat en de Stationsstraat kunnen vermijden als ze naar school gaan. Maar er zijn ook mooie aansluitingen te maken vanuit de Weststraat naar Het Leen. In Zomergem mikken we onder meer op de Schauwbroekwegel, de Strontwegel en Hoogdreef.