Waarschoot bouwt sociale tewerkstelling af

11 Maart 2016

Waarschoot bouwt sociale tewerkstelling af

Het bestuur van Waarschoot vermindert het contract met Groep Intro. De organisatie biedt (vaak) jonge werklozen een job aan in de onkruidbestrijding. Jongeren worden nu kansen ontnomen om arbeid te verrichten en blijven langer op een uitkering.   "Het gemeentebestuur knipt in een maatschappelijk belangrijk project dat jongeren van de straat houdt. We dachten dat de Waarschootse meerderheidspartijen kozen voor activering van werkzoekenden. Het tegendeel blijkt waar", zegt Peter Cousaert, voorzitter van Groen Waarschoot. 

 

Het bestuur zegt dat Groep Intro onvoldoende werkkrachten vindt om het werk uit te voeren. Nochtans bleef tot nu toe geen enkele opdracht liggen en werden eventuele tekorten opgevangen door ploegjes van Groep Intro uit een andere regio. Het is sowieso een bizarre redenering van het bestuur, want er zijn in de regio nog gelijkaardige initiatieven die in aanmerking komen om een deel van het werk over te nemen, mocht dat nodig gebleken zijn.

 

De vraag is dan ook naar welk probleem het college dan precies verwijst? We verwachten hierover een gedegen uitleg. Groen wil dat het bestuur haar beslissing intrekt en opnieuw volwaardig investeert in de combinatie van sociale tewerkstelling en ecologische onkruidbestrijding.