Wereldfeest Noordzuidwerking LoWaZoNe

09 Oktober 2015

Wereldfeest Noordzuidwerking LoWaZoNe

Zaterdag 10 oktober    

14u: Mega Djembé spektakel
Leer op een laagdrempelige manier de meest swingende Afrikaanse ritmes uit een Djembé toveren. Samen met een ervaren begeleider word je in spoedtempo een percussiemeester. Op het einde sluiten we met de hele groep af in een mega Djembé spektakel!

€2 (Inschrijven verplicht)
Gratis ijsje voor alle deelnemers
Voor alle leeftijden

14u: Wereldcafé
Is djembé niet zo aan jou besteed, kom dan gerust iets drinken in ons gezellig wereldcafé! Lokale, Ecologische en Fairtrade drankjes, smaken toch altijd iets (h)eerlijker.

20u20: Luiz Marquez Quintet (ism vzw Arscene ? foyer open vanaf 19u19)
Locatie: Arscene, Reibroekstraat 37a, 9850 Hansbeke

Luiz Màrquez is een Mexicaan die al een tijd in Gent woont, maar zich nog steeds bewust is van zijn oude, pre-Spaans-Mexicaanse ziel. Hij is de bezieler van een nieuwe soort rootsmuziek waarin stijlen zoals Mexicaanse folk en Afro-Cubaanse  muziek vermengd worden. Muziek uit een ver Latijns-Amerikaans verleden, die via jazz- en bluesinvloeden verbonden wordt met het heden. Dit resulteert in een mix die vandaag "Ethno-Jazz" genoemd wordt.
Luiz heeft een zeer uitgebreide collectie Mexicaans-etnische instrumenten die hij magistraal bespeelt. Sommige werden speciaal voor hem (na)gemaakt. Bovendien is  hij  ook een begenadigd saxofoon- en mondharmonicaspeler.

Je krijgt niet dikwijls de kans om deze verbazende multi-instrumentalist aan het werk te zien en zijn albums zijn bovendien niet zo gemakkelijk te vinden.
Daarom is  dit optreden een must voor wie houdt van etnische wereldmuziek.

In de Foyer kan u genieten van de gloednieuwe fototentoonstelling over onze KeMoPoDi werking 

 

 

Zondag 11 oktober

 

 

11u-16u30: Wereldmarkt
Naar goede gewoonte kan je ook dit jaar weer kennis maken met de vele Noord-Zuidorganisaties die de LoWaZoNe rijk is. Of kom eerlijke, lokale of etnische producten kopen bij één van onze LEF standjes!
Bovendien kan je lezen hoe je zelf een henna tattoo maakt of een heus Afrikaans zandschilderijtje knutselt.

12u00: Lunch
LoWaZoNe staat voor solidariteit in Noord én Zuid. Naast het schenken van drankjes uit eerlijke handel, zijn we trots jullie een lunch te kunnen serveren volledig samengesteld met ingrediënten uit de LoWaZoNe gemeentes.
Een greep uit wat jullie op jullie bord zullen vinden: 

  • Appelmoes met Nevelse Trezeke Meyers appels
  • Terrine van pompoen en rode biet uit Zomergem
  • Stoofvlees met Lovendegems vlees (of vegetarisch alternatief) en Waarschoots bier
  • Hansbeekse Gegrilde maiskolf
  • Remoulade van knolselder en wortel met zonnebloempitten uit het Meetjesland
  • Natuuraardappelen met peterselie en boter uit Nevele  en Waarschoot

Deze lunch wordt geschonken aan €15 per persoon, maar wie jonger is dan 12 mag al voor €8 smullen (de allerjongsten mogen gratis meeknabbelen)

Heerlijk dessert inbegrepen!